Esküvői játékok

eskuvoi jatekok

Szeretnétek feldobni a lagzi hangulatát néhány mulatságos játékkal?

Íme néhány: 

Etetés (répa)

Az ifjú férj, hogy megmutassa, hogy a házasság során is mindig gondoskodik majd arról, hogy bőven jusson majd étel a család asztalára, meg kell hogy etesse egy falat étellel a feleségét. Hogy a násznép is kellő örömét lelje a feladatban, a falat ételt egy megtisztított répa jelképezi, amit a lába közé szorít a vőlegény. Ebből kell egyet harapnia az elé térdelő menyasszonynak.

Lepedőszív (lepedő, filc, két kisolló)

Előkészületként szívet rajzolunk egy lepedőre, a szívbe az esküvő dátumát és az ifjú pár nevét írjuk. Az esküvői fogadásra megérkező párnak ki kell vágni a szívet, majd át kell lépniük a kivágott lyukon.

Megjegyzések: Kedves emlékül a vendégek is aláírhatják a lepedőt és ráírhatják jókívánságaikat is. Ha valamilyen szép anyagot választottunk alapul, akkor később az aláírások, jókívánságok és rajzok ki is hímezhetők és némi kreativitással és kézügyességgel az esküvői emlékből szép ágytakaró vagy terítő is készíthető.

Papucs (papucs vagy két vekni kenyér)

A menyasszonynak, hogy bizonyítsa, kedves és segítő társa lesz majd a vőlegénynek, le kell előtte térdelnie és ráadni az új lábbelijét. A vőlegénynek pedig, hogy bizonyítsa, tudja mi a sorsa a jó férjnek, a lábára húzott papucsban táncolnia kell egyet a feleségével. Jó nagy papucsot vegyünk erre a feladatra, minél jobban mutasson a vőlegény lábán!

Tojásgörgetés (tojás)

A vőlegényt egy asztalra vagy székre állítjuk, hogy a násznép minden tagja jól láthassa, majd a menyasszony kezébe tojást adunk, amit párja egyik nadrágszárába alulról bedugva felfelé kell görgetni, majd a másik nagdrágszáron óvatosan le kell gurítania. Természetesen a násznép a nadrágszárak közötti váltás körül szórakozik a mutatványon a legjobban!

Megjegyzések: A tojás lehet nyers, főtt vagy fagyasztott is! A menyasszonynak különösen érdemes vigyáznia a szmoking szabású nadrág esetében, ugyanis az elől körülbelül térd fölötti magasságtól selyemmel bélelt lehet.

Ha pedig a tojást óvatlanul a nadrág anyaga és a bélés közé sikerül begurítania, akkor bármeddig is fog ügyeskedni – a nézők nagy örömére – a megfelelő helyen, soha nem fogja tudni a másik nadrágszárig gurítani a tojást!

Vádli felismerés (négy segítő)

A menyasszony szemét bekötik, a vőlegényt pedig négy barátjával asztalra vagy székre állítják. Az urak felhúzzák nadrágszárukat és a menyasszonynak tapogatás útján el kell döntenie, melyik vádli is tartozik a férje urához. Mielőtt megnézné, jól választott-e, még bekötött szemmel meg kell puszilnia azt, akire tippelt.

A játék fordítva is játszható: A vőlegény szemét kötik be és a menyasszonyt ültetik vagy állítják négy barátnőjével egy asztalra. A bekötött szemű vőlegénynek a hölgyek lába alapján kell rátalálnia kedvesére.

Mielőtt megnézné, jól választott-e, még bekötött szemmel meg kell puszilnia azt, akire tippelt. Ez a játék mellkas felismeréssel is játszható, hogy a menyasszonynak kell felismernie a vőlegény mellkasát.

Lufiposta

Látványos megnyitója a bulinak vacsora után. A játék során a vendégek képeslapokra nászajándékokat írnak fel az ifjú párnak. Természetesen jelképes ajándékokra kell gondolni, mint lemossuk autótokat, kivasalunk helyettetek, meghívunk egy vacsorára, mi vesszük az első pelenkát.

A képeslapokat előre megcímezzük a címetekre, és felbélyegezzük. Fontos, hogy mindenki olvashatóan aláírja. Ezután a lapokat gázzal töltött lufikra kötjük és szélnek eresztjük őket. Amelyik képeslap megérkezik hozzátok azt be lehet váltani feladójánál.

Sodrófatánc

A vőfély egy sodrófát fog a lába közé és elkezd vele főleg csárdást táncolni.
A feladat az, hogy a sodrófát egy másik nemű embernek átadja
a lába közé anélkül, hogy kézzel megfogná és, hogy a sodrófa leesne.

Összekötősdi

Ehhez a játékhoz két csoportot kell alkotni egyenként 4-6 főből, akik egymás mellett vagy mögött felsorakoznak. Mindkét csapat kap egy kanalat, amelynek a végére többméternyi spárga vagy zsinór van erősítve.

Minden játékosnak a bal ujjánál kell bebujtatni a kanalat és a jobb lábszárán kell előjönnie. Amelyik csapat utolsó játékosánál először bukkan elő a kanál, persze úgy, hogy közben minden csapattag össze van kötve a zsinórral, az a nyertes. Vigyázni kell, hogy a szoknyában lévő hölgyek száma mindkét csapatban megegyezzenek.

Lufitánc

Minden hölgy bokájához egy lufit kötözünk. Az uraknak meg kell próbálniuk tánc közben a többi pár lufijára lábukkal rátaposni és közben saját párjuk ballonjára vigyázni.