Egyéb

polgári házasságkötésről
Egyéb

Amit a polgári házasságkötéssel kapcsolatban tudni érdemes

Személyesen kell felkeresnünk azt a hivatalt, ahol a szertartást szeretnénk, ez lehet lakóhelytől független is! A választott anyakönyvvezetőnél minimum 30 nappal a tervezett dátum előtt kell időpontot kérni, csak indokolt esetben térnek el ettől. De maximum határidő is létezik, 6 hónappal az esküvő tervezett időpontja előtt nem lehet bejelentkezni hivatalosan (de van erre ellen példa is szerencsére !). Ha külső szertartást szeretnénk, azt a jegyző fogja engedélyezni részünkre.

Házasság a jogszabályoknak megfelelően akkor jön létre,

 » Elolvasom: Amit a polgári házasságkötéssel kapcsolatban tudni érdemes  »

Eolvasom
eskuvoi jatekok
Egyéb

Esküvői játékok

Szeretnétek feldobni a lagzi hangulatát néhány mulatságos játékkal?

Íme néhány: 

Etetés (répa)

Az ifjú férj, hogy megmutassa, hogy a házasság során is mindig gondoskodik majd arról, hogy bőven jusson majd étel a család asztalára, meg kell hogy etesse egy falat étellel a feleségét. Hogy a násznép is kellő örömét lelje a feladatban, a falat ételt egy megtisztított répa jelképezi, amit a lába közé szorít a vőlegény. Ebből kell egyet harapnia az elé térdelő menyasszonynak.

 » Elolvasom: Esküvői játékok  »

Eolvasom
5 tipp a tökéletes meghívóhoz
Egyéb

5 tipp a tökéletes meghívóhoz

Milyen legyen az esküvői meghívó?

A meghívó stílusa felvezeti az esküvő hangulatát, ezért fontos a megfelelő választás. Lehet ez előre nyomtatott sablon kártya is egy bevásárlóközpontból, de speciálisan tervezett, egyénreszabott is. Hivatalosan ezek nagyon jó minőségű fehér vagy krémszínű papírok. Ha van valaki az ismerősök között, aki számítógépen meg tudja szerkeszteni és kinyomtatni, akkor miért ne csinálnátok magatok. 

5 tipp a tökéletes meghívóhoz

A mutatós borító és a jól megválasztott belső papír kiválasztása mellett érdemes odafigyelnetek,

 » Elolvasom: 5 tipp a tökéletes meghívóhoz  »

Eolvasom
10 tipp a ruha kiválasztásához
Egyéb

10 tipp a menyasszonyi ruha kiválasztásához

Ötletek, tippek a menyasszony ruhájának kiválasztásához!

Esküvői ruhát választani örömteli feladat és óriási élmény, amennyiben megszívlelünk néhány szabályt. Különben fáradtságos herce-hurca lesz a ruhapróba. Van ugyan rajt és cél, de nem kell versenyt futnunk az idővel. Mi összefoglaltuk neked a legfontosabb feltételeket, hogy gondosan felkészülve csak kellemes benyomások érjenek! 

1. Válassz ki kettő, három, maximum négy szalont, amelyek a legszimpatikusabbak számodra. Mielőtt elindulnál, érdeklődj telefonon a kiválasztott szalonoknál, hogy be tudsz-e jelentkezni egy időpontra, amikor csak veled foglalkoznak,

 » Elolvasom: 10 tipp a menyasszonyi ruha kiválasztásához  »

Eolvasom