5 tipp a tökéletes meghívóhoz

5 tipp a tökéletes meghívóhoz

Milyen legyen az esküvői meghívó?

A meghívó stílusa felvezeti az esküvő hangulatát, ezért fontos a megfelelő választás. Lehet ez előre nyomtatott sablon kártya is egy bevásárlóközpontból, de speciálisan tervezett, egyénreszabott is. Hivatalosan ezek nagyon jó minőségű fehér vagy krémszínű papírok. Ha van valaki az ismerősök között, aki számítógépen meg tudja szerkeszteni és kinyomtatni, akkor miért ne csinálnátok magatok. 

5 tipp a tökéletes meghívóhoz

A mutatós borító és a jól megválasztott belső papír kiválasztása mellett érdemes odafigyelnetek, hogy esztétikai szempontoknak is megfeleljen, mindemellett praktikus is legyen!

1. A megfelelő papír és betűtípus kiválasztása

Egy szép étteremben lesz az esküvői vacsora? Esetleg egy jó sátras lagzit akartok? Bármelyikre is esik a választás, érdemes a meghívót is az esküvőre jellemző stílusban elkészíttetni. 

Érdemes megfontolni, hogy olyan betűtípust válasszatok, amelyet akár idősebbek is el tudnak olvasni. Éppen ezért kerüljétek a cirádás betűket.

A színválasztásnál a kontrasztra ügyeljetek, nehogy olvashatatlan legyen. Például a bézs papír és az aranybarna betűk együttese, vagy a világos rózsaszín papíron az élénk pink szöveg remekül mutathat. 

2. Mi kerüljön a meghívóra

Ne essetek túlzásokba! Ne feledjük, hogyaz esküvőnkre hívjuk meg vendégeinket. Bőven elegendő egy rövid idézet vagy kis grafika, esetleg egy kisebb fotó. Kerüljük például megismerkedésünk történetét. 

3. Nézzétek át többször, mielőtt kiküldenétek

Többször olvassuk át a meghívó tervezetet, nehogy helyesírási hiba maradjon benne, esetleg valamilyen fontos helyszín, időpont rosszl legyen feltüntetve.

Többször olvassuk át, mert bizony sokszor előfordul, hogy első olvasásra a nyilvánvaló hibákat nem vesszük észre. 

4. Rendeljetek elegendő mennyiséget!

Ha saját magatoknak készítitek a meghívókat, akkor a kiválasztott papírfajtából inkább többet vegyetek. Előfordulhat, hogy később még nyomtatni kell belőle, és annál nincs bosszantóbb amikor nem tudunk ugyanolyan papírt vásárolni, mert elfogyott.

Ha rendelitek a meghívót, akkor is inkább számoljatok rá plusz 10-15 db-ot, mert előfordulhat olyan rokon, ismerős, aki “meghívatja” magát az esküvőtökre, esetleg nektek jut még újabb vendég eszetekbe. 

5. Maradjon nektek is 

A plusz rendelés, nyomtatás azért is fontos, mert a meghívó számotokra is egy örök emlék lesz, amit jóleső érzéssel vehettek újra elő néhány év múlva is. Ha kevés meghívó készül, akkor nektek sem marad!